Psihologii şcolari bihoreni au început testările psihosomatice obligatorii pentru copiii care vor împlini 6 ani între lunile septembrie şi decembrie şi pe care părinţii vor să îi înscrie în clasa pregătitoare. Potrivit anunţului postat pe site-ul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Bihor, în Bihor au fost organizate 15 centre de evaluare, din care cinci în Oradea.

Fiecare centru este deservit de un psiholog şcolar şi are arondate anumite străzi sau localităţi. Astfel, părinţii trebuie să vadă care este centrul de care aparţin şi să sune psihologul care îl deserveşte, pentru a programa copilul la testare, numerele de telefon fiind postate tot pe site-ul CJRAE.

"La data convenită între psiholog şi părinte, acesta trebuie să aducă o copie după certificatul de naştere al copilului şi o adeverinţă pentru copil de la medicul de familie, care atestă că este apt pentru şcoală", a explicat BIHOREANULUI Simina Hinţ, directoarea CJRAE Bihor. Adeverinţa medicală este returnată apoi părintelui.

Evaluarea psihosomatică se poate face în prezenta părintelui, dacă acesta cere acest lucru, dar el nu poate interveni în proces. Testările se fac până la data de 10 martie, iar părinţii vor primi rezultatul imediat după evaluare.

Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare va avea loc între 23 februarie şi 13 martie, când părinţii vor trebui să completeze online sau la şcoala unde doresc să-şi înscrie copilul cererile-tip de înscriere.