În curtea Liceului German Friedrich Schiller din Oradea cresc roșii și pomi fructiferi, grație efortului depus de elevii școlii.

Într-un proiect derulat de asociația Ecotop, ei au învățat ce înseamnă permacultura și au înființat o grădină cu legume, plante aromatice, flori și copaci. Permacultura este un sistem de design care promovează agricultura și viața sustenabilă, inspirându-se din modelele și relațiile ecosistemelor naturale.

Scopul proiectului intitulat „Învățăm grădinărind - Learning by gardening” a fost tocmai să-i familiarizeze pe elevi, dar și pe profesori și pe locuitorii cartierului în care se află cu școala, cu posibilitățile alternative de grădinărit.

În curtea liceului, au fost plantați 20 de pomi fructiferi și 30 de arbuști care fac diferite fructe, a fost înființată o grădină de plante aromatice și au fost amenajate trei straturi înălțate cu legume. De asemenea, s-au plantat flori și plante perene.

Grădina din curtea școlii a fost îngrijită, peste vară, tot de elevi, care au pus în practică cunoștințele de permacultură învățate la două ateliere anume ținute pentru ei.

În plus, elevii Liceului German au concurat cu cei ai școlii din Săcueni într-un concurs ce a avut ca temă permacultura, în care au avut de plantat în ghiveci și de îngrijit două răsaduri cu roșii.

Proiectul asociației Ecotop a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!