Asociația Aqua Crisius a organizat o tabără de inițiere în pescuit la muscă artificială, la care au participat 12 copii cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Copiii au aflat noțiuni noi despre speciile de pești care populează apele de munte, management piscicol, legislație, etică, entomologie ori confecționarea muștelor artificiale și lansarea șnurului de pescuit.

„Totodată ei au avut ocazia să își confecționeze propriile muște artificiale, să dobândescă o tehnică adecvată de pescuit și chiar să o exerseze pe râu, toți participanții în tabără având șansa să întâlnească propriile capturi reprezentate de păstrăvi și lipani, pe care le-au redat mediului acvatic”, a transmis ONG-ul, printr-un comunicat dat publicității joi.

Tabăra a fost organizată la Remeți, pe Valea Iadului, la una dintre pensiunile din zonă, cu finanțarea companiei Eltex Recycling, care s-a asigurat că toți participanții au avut la dispoziție atât echipament individual complet de pescuit la muscă artificială, cât și instructor de pescuit, de multe ori personal. De asemenea, mesele copiilor au fost asigurate tot de sponsor, de-a lungul taberei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!