Jucătoarele echipei orădene de baschet feminin CSM Universitatea s-au impus vineri, la Arena "Antonio Alexe", destul de clar, cu scorul de 73-55, în faţa formaţiei Sportul Studenţesc Omnilogic şi au preluat, cel puţin pentru o zi, şefia clasamentului Seriei A2 din cadrul Campionatului Naţional feminin de baschet.

Jocul a contat pentru etapa a VI-a a grupei a II-a valorice din Divizia A şi a fost câştigat cu lejeritate de elevele antrenoarei Adriana Niculescu, cele care le-au învins şi la Bucureşti pe studentele de la Sportul.

De această dată, diferenţa a fost de 18 puncte, scor 73-55, după un început mai ezitant pentru gazde, care, la capătul primelor 10 minute se vedeau conduse pe tabelă la o diferenţă de 4 puncte, cu 18-14. A urmat însă sfertul II, când orădencele au făcut legea, marcând 24 de puncte, timp în care nu au primit decât 16.

Şi în partea a doua, în sferturile III şi IV, situaţia a fost asemănătoare, astfel că jucătoarele CSM-ului au dominat jocul şi au concretizat mai mult, terminând în avantaj atât sfertul al III-lea, cu 19-11, cât şi cel de-al IV-lea, cu 16-10.

Principala marcatoare orădeană a partidei a fost Ioana Gavra, cu 32 de puncte înscrise. A fost urmată de A. Vlaicu, cu 14, R. Chiş, cu 9, şi L. Ulica, autoare a 8 puncte. Şi-au mai trecut însă numele pe lista marcatoarelor: E. Sabău, cu 5 puncte, O. Sărăcuţ, cu 3, şi P. Filip, cu 2 puncte.

De la bucureştence cea mai prolifică jucătoare a fost A. Lovasz, cu 14 puncte, urmată de C. Uşurelu, cu 10, şi A. Cuatu şi T. Lungu, cu câte 9 puncte.

Cu această victorie, a treia din serie, CSM Universitatea Oradea urcă pe prima poziţie a clasamentului, până sâmbătă, când vor avea loc celelalte două jocuri ale etapei.


Clasamentul la zi al Seriei A2:

1. CSM U Oradea 3/3 9 p
2. CSU LPS Alba Iulia 4/0 8 p
3. Universitatea Cluj 4/0 8 p
4. BC Galactica Olimpia 3/2 8 p
5. Politehnica Naţional 1/4 6 p
6. Sportul Studenţesc Omnilogic 0/6 6 p