Victorie pe cât de importantă, pe atât de meritată pentru baschetbaliştii orădeni, în meciul disputat sâmbătă seară acasă la campioana en-titre, CSU Asesoft Ploieşti.

Până în ultimul minut, CSM Universitatea Oradea a condus meciul, în ciuda faptului că doar 9 jucători orădeni au făcut deplasarea la Ploieşti. Echipa are probleme serioase de lot după ce mai mulţi jucători s-au accidentat, ba chiar pentru unii dintre ei sezonul s-a şi încheiat din motive medicale.

Astfel, fără patru dintre jucătorii din rotaţia de bază şi fără cei doi conducători de joc, CSM U nu era cotată cu şanse vizibile în acest meci. Totuşi, baschetbaliştii orădeni au reuşit să se mobilizeze şi au dominat meciul aproape în întregime.

Prima repriză a meciului a fost una de-a dreptul de vis pentru orădeni: au înscris 62 de puncte, cu zece mai multe decât ploieştenii. Firesc, în cea de-a doua repriză, CSU Asesoft Ploieşti şi-a asprit apărarea, iar numărul posesiilor pierdute de orădeni a crescut. Acest aspect, coroborat cu oboseala jucătorilor ţinuţi pe teren din lipsă de alternative, părea că va face meciul pierdut pentru orădeni. Însă sfertul 3 s-a terminat tot în favoarea oaspeţilor: 81-73.

Ultimul sfert a fost unul cât se poate de tensionat. Ploieştenii s-au apropiat, iar în penultimul minut de joc, Labovic a egalat de la mare distanţă, făcându-i pe suporterii Asesoft să urle de fericire. Imediat după, graţie unui coş de 3 puncte marcat de Pelekanos, care a făcut ca Asesoft să bifeze 100 de puncte în faţa Oradiei, aceiaşi suporteri s-au şi văzut câştigători.

Time out-ul cerut de tehnicianul orădean, Cristian Achim, cu 54 de secunde înainte de finalul meciului, s-a dovedit de bun augur: Pantic a marcat un coş de două puncte, prahovenii au ratat ultimul atac, iar mingea revenită CSM-ului a ajuns în mâinile căpitanului Vujadin Subotic, care, în ultima secundă, a înscris din întoarcere un coş de două puncte şi a adus astfel victoria pentru CSM.

Scorul final, 100-101, i-a surprins pe campionii de la Asesoft, care în mod cert nu se aşteptau să piardă acasă în faţa unei echipe decimate de accidentări şi pe care a învins-o clar în meciul tur, cu 90-73. În egală măsură, foarte probabil victoria i-a surprins şi pe orădenii de la CSM U, care nici nu sperau la o victorie pe terenul campioanei.

Printre cei 9 jucători care au făcut deplasarea la Ploieşti s-a numărat şi Vlad Corpodean, o nouă achiziţie a CSM U Oradea. Corpodean a participat la primul antrenament la Oradea vineri dimineaţă, iar în meciul de sâmbătă a jucat aproape 10 minute. Celălalt nou jucător al Oradiei, sârbul Aleksandar Vlahovic, nu s-a putut alătura echipei la Ploieşti pentru că nu a primit încă toate documentele din Bulgaria, ţară unde a jucat până acum.


Remarcaţii meciului:

CSU Asesoft Ploieşti - Brown 19 puncte, 11 pase decisive, Runkauskas 18 puncte, 4 pase decisive, 4 recuperări, Labovic 15 punce, 5 recuperări, Flowers 15 puncte

CSM U Oradea - Pantic 23 puncte, 10 recuperări, Markovic 17 puncte, Krapic 16 puncte, 7 recuperări, Subotic 16 puncte, Dillon 14 puncte, 13 recuperări, 11 pase decisive