Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descins, luni, la Sîntandrei, unde au găsit mai mulţi muncitori care extrăgeau, fără niciun drept, pietriş şi nisip din albia minoră a Crişului Repede.

"În urma sesizării custodelui acestei arii protejate, am găsit în albia minoră lucrări de extragere fără acte de reglementare", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor.

Practic, comisarii au găsit muncitorii care excavau şi încărcau pietrişul şi nisipul în camioane, fără însă să aibă vreun drept să fie acolo. Mai mult, pentru a putea extrage, muncitorii şi-au făcut un drum tehnic pe lăţimea râului Crişul Repede şi, astfel, au deviat cursul râului.

"Urmează să facem o sesizare penală. A fost şi Poliţia la faţa locului, au fost legitimate persoane, urmează cercetări făcute de Poliţie pentru a identifica firmele, unde s-au dus materialele, dacă s-au plătit redevenţe", a mai spus Togor.

În zona cu pricina, custodele ariei, asociaţia Aqua Crisius, a mai amendat, în urmă cu câţiva ani, cu 30.000 de lei, o firmă care excava ilegal.