Proiectul "Bike4Children - sport pentru suportul copiilor" s-a desfăşurat în perioada 12-21 mai, iar scopul acestuia a fost strângerea de fonduri pentru fundaţia olandeză Kika, ce se ocupă cu copiii bolnavi de cancer, dar şi pentru ONG-ul românesc Peter Pan, care desfăşoară un proiect la o şcoală pentru copiii cu dizabilităţi din Lupeni. "În final, s-au strâns 50.068 de euro, dintre care 12.000 în România", a explicat directorul general al firmei CSi Romania, principalul sponsor al evenimentului, Daniel Măluţan.

O altă parte importantă a proiectului a fost sensibilizarea cetăţenilor să se implice şi să doneze bani pentru copiii bolnavi. Acesta este motivul pentru care nouă ciclişti, angajaţi ai grupului CSi, au pornit, pe 12 mai, din localitatea olandeză Raamsdonksveer, într-un maraton cu destinaţia România. Deşi vremea a fost ploioasă şi rece, "sportivii" au pornit pe un traseu cu lung de mai bine 2.000 km, ceva mai mult decât turul Franţei, iar distanţa a fost străbătută în 10 zile.

Joi ei au ajuns şi în judeţul Bihor, unde, în Vama Borş, au fost întâmpinaţi de primarul comunei, Bathori Geza, şi de comisarul şef Adrian Bucur, şeful IPJ Bihor, care a urcat pe bicicletă şi a însoţit cicliştii până în faţa sediului Poliţiei.

Cicliştii au ajuns la Cluj Napoca vineri după amiază, fiind primiţi de primarul Sorin Apostu, de Ambasadorul Olandei în România, Hans Sandee, de consulul onorific al Olandei în România Wouter Reijers, dar şi de alte oficialităţi locale.