Doi orădeni şi cei doi copii ai lor au rămas, duminică seară, fără locuinţă, după ce un incendiu le-a mistuit casa din cartierul Episcopia. Cei patru se aflau în casă când focul a izbucnit, însă au ieşit rapid, aşa că nu au fost răniţi.

Casa lor, însă, a fost distrusă aproape în întregime. Pompierii au fost solicitaţi în jurul orei 20 şi, chiar dacă au intervenit rapid, n-au reuşit să salveze prea mult din locuinţă.

"Evenimentul s-a produs, cel mai probabil, de la un coş de fum amplasat necorespunzător ori care nu a fost protejat din punct de vedere termic faţă de materiale combustibile. Cu toate că intervenţia pompierilor militari a fost operativă, acoperişul locuinţei a ars în proporţie de circa 60 metri pătraţi", se arată într-un comunicat de presă al ISU Crişana. Totodată, pompierii estimează că valoarea bunurilor salvate se ridică la circa 160.000 de lei.

În noaptea incendiului, cei patru au dormit la rude şi vecini, însă nu ştiu ce vor face de acum înainte, dat fiind că tatăl familiei este şomer.

Tot duminică seară, cam jumătate de oră mai târziu de la izbucnirea incendiului din Oradea, pompierii au fost chemaţi la o casă care ardea în Valea lui Mihai. Şi aceasta a fost distrusă de foc, arzând în total aproximativ 200 de metri pătraţi de acoperiş din lemn cu învelitoare de ţiglă. Cauza a fost, cel mai probabil, tot coşul de fum amplasat greşit sau care s-a supraîncălzit şi a încins alte materiale din jur.