Acţiune lăudabilă a pompierilor bihoreni, care au reuşit să facă, simultan, o faptă bună pentru mediul înconjurător şi pentru copiii cu destine tragice, care au cunoscut durerea fizică și sufletească de la o vârstă fragedă.

Militarii au strâns PET-uri şi le-au predat unui magazin care, pentru a stimula introducerea plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare, le-a oferit la schimb legume şi fructe.

“Timp de o săptămână, pompierii Detașamentului 1 Oradea au adunat și sortat ambalaje din plastic, strângând peste 9.000 de PET-uri, pentru care hipermarketul în cauză le-a furnizat tot atâtea fructe și legume”, a declarat mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Încărcați cu lăzi de produse, pompierii orădeni au “descins” la o asociație - orfelinat din satul Ineu, ai cărei angajați și voluntari au grijă de 25 de copii orfani sau care au fost abuzați de proprii părinți.

„Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, i-au primit emoționați, exprimându-și vădit bucuria nu doar pentru produsele primite, ci și pentru faptul că pompierii s-au gândit la ei. Iar pentru ca ziua dedicată lor să fie o amintire cât mai frumoasă, salvatorii i-au urcat în autospeciala pe care atât cei mici, cât și cei mai mari, au explorat-o curioși și entuziaști”, a mai spus Roşca.