Pentru al şaptelea an la rând, Eco Bihor, firma care administrează staţia de sortare a deşeurilor aruncate de bihoreni, i-a provocat pe preşcolarii şi elevii din judeţ să trimită maculatură la reciclat.

38 de şcoli şi grădiniţe din Bihor s-au înscris în acest an în concursul "Eu colectez selectiv! Şi tu?", dar până la final doar 28 s-au şi ţinut de promisiune şi au adunat hârtii. În total, au colectat 54.760 kg de maculatură. Ţinând cont că pentru fabricarea unei tone este necesară tăierea a 17 copaci, preşcolarii şi elevii bihoreni au reuşit să salveze 935 de arbori.

Cele mai mari cantităţi de maculatură s-au adunat la Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" (9.920 kilograme), la Şcoala Gimnazială "Szacsvay Imre" (6.940 kg) şi la Liceul Teologic Romano-Catolic "Szent Laszlo" (5.060 kg).

În schimb, clasamentul privind cantităţile de hârtie adunate pe cap de elev arată diferit. Fruntaşă a fost Şcoala Gimnazială nr. 1 Sălişte de Vaşcău (cu 14 kg de hârtii strânse în medie de fiecare elev), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 53 Oradea (9,8 kg pe cap de copil) şi Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" (9,7 kg).

Toate şcolile au primit bani pentru hârtiile predate, iar vineri, în cadrul unei festivităţi ţinute la Primărie, au fost premiate cu diplome. Totodată, directorul Eco Bihor, Pásztai Zoltán, totodată responsabilul pentru acest proiect, le-a promis elevilor şi profesorilor că va organiza în continuare acţiuni asemănătoare, pentru a stimula colectarea selectivă a deşeurilor.