Potrivit dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Ambulanţa Bihor, primul incident s-a petrecut miercuri după amiază, în Rontău.

"A trăsnit în grajd, iar cum cei doi ţineau calul de căpăstru, i-a fulgerat pe toţi trei. Calul a murit, pe loc, iar ei au scăpat deşi s-au ales cu o sperietură zdravănă şi cu amorţeli la mâini şi picioare. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean pentru reevaluarea stării de sănătate şi pentru supraveghere, ca să nu apară complicaţii, deoarece fulgerele afectează activitatea inimii, se putea complica ritmul cardiac şi puteau chiar să moară şi la câteva ore după electrocutare", a explicat BIHOREANULUI dr. Emil Boţcău.

Potrivit acestuia, cei doi bărbaţi, care provin din colonia de romi, au scăpat datorită faptului că prin ei a trecut curent de mai mică intensitate decât prin cal.

Tot miercuri, Ambulanţa a fost solicitată să intervină pe strada Voltaire, în cazul unei femei în vârstă de 53 de ani, care a încercat să repare un reşou ce era în priză. Familia a găsit-o căzută inconştientă, şi cu arsuri pe mâini, şi a sunat la 112. "Când a ajuns echipajul cu medic, era conştientă, cu arsuri de gradul 3. Şi ea a fost transportată la spital", a explicat dr. Boţcău.