Doi tineri au fost reţinuţi, miercuri, de poliţişti după ce ar fi spart 11 biserici din Oradea şi ar fi furat din fiecare diverse sume de bani, în total 14.700 de lei. Unul dintre ei are 21 de ani, iar celălalt 25 de ani, ambii fiind din Săcădat. 

Conform unui comunicat transmis joi de Poliţia Bihor, cei doi sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. 

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada 28 noiembrie - 27 decembrie a.c., pe timp de noapte, ar fi pătruns prin efracţie în 11 biserici din Oradea şi ar fi sustras, din fiecare, diverse sume de bani, provocând un prejudiciu total estimat la 14.700 de lei", au transmis reprezentanţii IPJ Bihor. 

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului i-au reţinut, miercuri, pe cei doi tineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bihor.

Joi, 30 decembrie, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul de caz va solicita Judecătoriei Oradea ca cei doi să fie arestaţi preventiv. 

Conform informării oficiale, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

UPDATE. Cei doi hoţi au fost arestaţi preventiv

Judecătoria Oradea a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi tineri din Săcădat, acuzaţi că au spart 11 biserici din Oradea. Boka David Markus şi Marin Stuparu au cerut în timpul dezbaterilor să fie lăsaţi în arest la domiciliu sau sub control judiciar însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat că solicitarea este neîntemeiată. Cei doi tineri mai pot contesta măsura dispusă la Tribunalul Bihor.