Cu două zile înainte de începerea anului universitar, la Universitatea din Oradea s-au terminat de numărat studenţii. După cele două sesiuni de admitere, în această toamnă, cele 15 facultăţi vor avea în total 4.708 boboci.

"În total, sunt 3.242 de studenţi la studii de licenţă şi 1.466 la masterat", a precizat, luni, pentru BIHOREANUL, prorectorul Simona Trip, responsabil de admiterea din acest an.

La sesiunea de admitere de toamnă, abia încheiată, din cei 1.260 de candidaţi înscrişi, 1.061 şi-au confirmat locul şi vor deveni, propriu-zis, studenţi.

Faţă de anul universitar 2013/2014, Universitatea din Oradea are mai puţini boboci. În precedentul an, la licenţă şi masterat avea 5.001 studenţi în anul I: 3.391 la licenţă şi 1.610 la masterat.

Scăderea numărului de studenţi afectează facultăţile orădene. Potrivit surselor BHOREANULUI, mai multe specializări, atât de licenţă, cât şi de masterat, nu se vor înfiinţa în această toamnă, pentru că n-au reuşit să-şi adune numărul minim de 20 de studenţi. Prorectorul Simona Trip a confirmat că în prezent se centralizează specializările unde studenţii înscrişi sunt prea puţini.