Curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor a devenit, vineri, un loc de joacă pentru sute de copii care au participat la activităţile organizate de Ziua Poliţiei Române. Oamenii legii i-au aşteptat cu concursuri, jocuri, expoziţii cu tehnică şi arme, dar şi cu demonstraţii spectaculoase.

Poliţiştii preferaţi

Ziua Porţilor Deschise a început, vineri, la ora 10, iar în câteva zeci de minute curtea instituţiei a fost neîncăpătoare pentru elevii care soseau, în grupuri, de la mai multe şcoli din oraş.

Micuţii au avut ocazia să-şi facă legitimaţii de poliţiști pentru o zi, să vadă dotările de care dispun aceștia în misiuni, s-au fotografiat cu „mascaţii”, călare pe motocicletă sau în autospecialele agenţilor rutieri, au pornit girofarurile şi sirenele.

Preferata copiilor a fost demonstraţia luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ale câinelui poliţist.

Spectaculos a fost când patrupedul l-a doborât pe hoţul care încerca să fugă, dar și când un spărgător de bănci a fost imobilizat.

"Au venit mascaţii! Sunt cei mai tari", au strigat copiii.

O altă demonstraţie care i-a uimit pe micuți a fost când pirotehniştii au dezamorsat un pachet exploziv, plin de confetti.

Bogdănel, la datorie

Între cei mai mici vizitatori ai IPJ s-a numărat şi Bogdănel, băieţelul de 5 ani care îi însoţeşte adesori pe poliţiştii de prevenire din Oradea la acţiuni îmbrăcat într-o uniformă asemănătoare cu a lor, primită de la părinţi.

Acesta i-a oferit flori poliţistei cu care merge de multe ori pe teren, comisarul şef Ioana Indrieş de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a Poliţiei Bihor.

"De ziua lor, le doresc la mulţi ani! Îmi place mult să merg cu ei în misiuni", i-a spus Bogdănel reporterului BIHOREANULUI.

Alți copii s-au strâns să-l mângâie pe câinele de urmă, au fost lăsaţi să pună mâinile pe arme, să-şi pună vestele antiglonţ şi caschetele ori s-au lăsat amprentaţi de criminalişti care au adus în curte un adevărat laborator.

201 de ani de atestare

În acest an, pe 25 martie, Poliţia Română aniversează 201 ani de la atestarea documentară a instituţiei.

Data a fost desemnată prin Legea 218/2002, care reglementează activitatea instituţiei şi este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!