Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, vor fi audiaţi de procurorii DIICOT, în ancheta în care doctorul Mihai Lucan este cercetat pentru delapidare, scrie Digi24.ro.

Cei doi ar fi trebuit să răspundă întrebărilor procurorilor joi la prânz, însă citaţiile au ajuns la ei prea târziu, astfel că audierea a fost reprogramată.

Miercuri, denunţătorul din ancheta care îl vizează pe Lucan, deputatul USR Emil Ungureanu, i-a acuzat public pe Bodog şi pe Boc că sunt protectorii urologului. Despre Bodog s-a aflat astfel că este naşul de cununie al Ralucăi Iurcov, fiică a fostului secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Anton Irimie şi nepoată a doctorului Lucan.

Când era manager la Spitalul Judeţean, Bodog a angajat-o pe fina Iurcov ca medic stomatolog. Apoi, pe soţul acesteia, Bogdan Iurcov, tot Bodog l-a propulsat şef al Serviciului de Achiziţii de la Spitalul Judeţean, deşi nu avea vechimea necesară de minim trei ani ca economist.

UPDATE:

Audiat ca martor

Digi24 anunţă, vineri, că Florian Bodog ar fi fost audiat, până la urmă, joi seară. Ce le-a spus el procurorilor DIICOT, deocamdată nu se ştie. 

De altfel, în cursul zilei de vineri, Bodog a confirmat, pe pagina sa de Facebook, că a fost audiat de DIICOT, în calitate de martor.

"În calitate de ministru al Sănătăţii, am colaborat instituţional cu magistraţii DIICOT încă din faza cercetării deschise împotriva prof. Mihai Lucan. În cursul zilei de ieri, am dat declaraţii complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiţiei şi voi continua să fac acelaşi lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru dar şi ca cetăţean. Deoarece există o ancheta în curs am datoria şi responsabilitatea unui comportament discret, prudent şi rezervat. Voi sprijini pe căi instituţionale, în măsura competenţelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca şi în celelalte dosare din Sănătate", a scris el.

Citeşte detalii despre legătura lui Bodog cu Lucan în articolul: "Naşul nepoatei: Ministrul orădean Florian Bodog, acuzat că este unul dintre protectorii doctorului Lucan"