Românca Bianca Florentina Ghelber a câștigat, miercuri seara, medalia de aur în finala probei de aruncare a ciocanului, la Campionatul European de la München. Aceasta este prima medalie obținută de România la o competiție europeană de atletism după o pauză de 20 de ani.

Potrivit Libertatea.ro, sportiva originară din orașul din Roman s-a impus în finală cu o aruncare de 72,72 metri, realizată la ultima încercare, cu 60 de cm mai mult decât ocupanta locului 2, Ewa Rozanska din Polonia.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a publicat miercuri seara mai multe imagini după finală, care surprind bucuria Biancăi Ghelber, precum și pe cea a fetiței ei.

 

Biancaaa Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului! ????????????????????

Posted by Comitetul Olimpic și Sportiv Român on Wednesday, August 17, 2022

Campioana a debutat în finală cu o aruncare de 72,22 de metri, după ce în calificări reușise 71,27 de metri, cu care s-a clasat pe primul loc în grupa B.

Datorită performanței Biancăi Ghelber, România a obţinut prima medalie de aur continentală într-o probă de atletism după o pauză de 20 de ani. Tot la München, în 2002, Ionela Tîrlea a câștigat titlul pentru România la 400 m săritură garduri, potrivit Federaţiei Române de Atletism.

În vârstă de 32 de ani, Ghelber a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial din SUA (2022) și Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021). Bianca Ghelber a dominat în trecut probele de juniori, fiind campioană mondială în două rânduri atât la U18, cât și la U20.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!