După Ligia Grozav, medaliată cu bronz la atletism, o altă sportivă orădeană s-a remarcat la Festivalul Tineretului Olimpic din Turcia, de la Trabzon. Judoka Larisa Florian, legitimată la LPS Bihorul, a reuşit joi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a categoriei de greutate de 52 kg.

În primul tur Larisa a trecut fără probleme de Marta Yermolayeva din Uncraina. În turul al doilea, sportiva a avut-o ca adversară pe Szabina Gercsak, din Ungaria, pe care a reuşit să o învingă.

În cadrul sferturilor de finală, sportiva orădeană, antrenată de Aurelian Fleicz şi Alexandru Goncearenko, a reuşit să se impună şi în faţa Carolinei Stiebeling din Germania. A urmat apoi faza semifinală, unde în calea Larisei Florian s-a interpus Daniela Raia, din Italia. Orădeanca însă a reuşit să o învingă şi s-a calificat, astfel, în ultimul act al întrecerii.

În finala mare, adversara Larisei Florian a fost rusoaica Zarina Babinyan, o oponentă de cel puţin acelaşi calibru. Cu eforturi bine dozate, Larisa a reuşit să se impună şi de această dată şi să câştige o medalie extrem de preţioasă pentru delegaţia României.

O altă jodoka orădeancă participantă în competiţie a fost Patricia Petraş, la categoria 48 kg. Aceasta a reuşit să ajungă până în faza sferturilor de finală ale competiţiei, având primul tur liber şi trecând în turul secund de Tamara Silva din Elveţia.

În meciul pentru intrarea în finală Patricia Petraş a cedat în faţa rusoaicei Natalia Golomidova. În recalificări Patricia a întâlnit-o pe moldoveanca Diana Caracas, în faţa căreia a cedat din nou.