După trei medalii de bronz cucerite la ediţii precedente de Campionate Europene şi Mondiale de judo veterani, orădeanul Aurel Gavriş a reuşit să urce o treaptă mai sus pe podiumul continental, devenind vicecampion european la judo master.

Ediţia 2022 a Campionatului European s-a disputat la Aorakia Stadium din Heraklion - Creta, ziua de concurs pentru Aurel Gavriş fiind vineri, 3 iunie.

Pentru un plus de competivitate, super-greul orădean s-a înscris la M3, adică la o categorie de vârstă cu concurenţi mai tineri cu cinci ani, în medie.

Chiar şi aşa, Gavriş şi-a respectat cu brio blazonul. Pentru intrarea în finala mare a categoriei +100 kg, el l-a învins în primele 20 de secunde pe georgianul Akharakhadze Irakli cu un uchi-mata de mare amplitudine.

Lupta între argint şi aur a fost una strânsă, balanţa înclinându-se în favoarea italianului Iannone Francesco în ultima jumătate de minut a meciului.

"A contat şi condiţia fizică a italianului, aflat în primul an de M3, cu şase ani mai tânăr decât mine. Adevărul e că am avut şi eu o ezitare să intru în procedeul meu favorit, când am avut o şansă. A câştigat, a meritat, asta este, mergem mai departe. Aş vrea mult ca în toamnă, la Mondialele de la Cracovia, să fac iarăşi finala mare. Acum mulţumesc în special antrenorilor Chirilă Alexandru şi Pleş Aurel, colegilor care au tras de mine la antrenamente, familiei şi tuturor care au avut încredere în mine!", a transmis Gavriş, din Grecia, imediat după festivitatea de premiere.

Aurel Gavriş a fost singurul reprezentant al Clubului Master Judo Club Tora Oradea la Europenele ce se vor încheia sâmbătă cu întrecerile pe echipe naţionale.