Aurel Mohan, candidat PSD pentru președinția Consiliului Județean Bihor, a votat, duminică dimineața, la secția 122 de pe strada Mihai Eminescu, din interiorul școlii „Szacsvai Imre”, spunând ulterior că a făcut-o pentru „o administrație orientată și centrată pe cetățean”.

Într-un moment de neatenție sau de emoție, Aurel Mohan a încurcat una dintre cele cinci urne aliniate, el introducându-și buletinul cu votul pentru consilierii județeni în urna pentru alegerea președintelui CJ Bihor.

După ce a ieșit din cabina de vot, șeful PSD Bihor și-a introdus pe rând buletinele în urnele de vot, enunțând fiecare tip de buletin pe care urma să-l lase în urnă, așa că unii dintre membrii secției de vot au intervenit pentru a-l ghida spre urna potrivită.

Nici ghidajul n-a fost prea precis, nici candidatul n-a fost prea atent, astfel că - deși urnele erau inscripționate și deasupra și în lateral cu „Președinte CJ”, „Consiliul Județean”, „Primar”, „Consiliul Local” și „Parlamentul European” - Aurel Mohan a pus buletinul de vot pentru lista de consilieri județeni în urna dedicată voturilor pentru președintele CJ Bihor. 

Atât el, cât și membrii secției și-au dat seama de greșeală când a venit rândul introducerii buletinului pentru președinția CJ, Mohan fiind, de altfel, unul dintre candidați. Președinta secției 122 l-a asigurat că voturile vor fi sortate, după ora 22.

„Ați băgat la Consiliul Județean greșit. Nu e nicio problemă. Băgați-l acolo la „președinte”, că le desfacem noi la noapte...”, i-a spus aceasta lui Aurel Mohan. 

Președinta secției a adăugat că sigur vor fi și alți alegători care vor încurca urnele. „Vă dați seama, dacă și eu greșesc...”, a răspuns Aurel Mohan, adăugând ulterior că probabil a avut emoții. 

După vot, contracandidatul lui Ilie Bolojan pentru funcția de președinte al CJ Bihor le-a spus jurnaliștilor că a votat pentru o administrație centrată pe cetăteni, dar și că a votat „românește”.

„Am venit să-mi exercit dreptul democratic la vot, astăzi, în 9 iunie. În primul rând, am votat pentru o administrație locală și județeană care să fie orientată și centrată pe cetățean și nevoile cetățenilor. În al doilea rând, am votat pentru o voce puternică a României în Europa și, nu în ultimul rând, am votat românește. Dumnezeu să ne ajute și să facă ca cât mai mulți cetățeni să vină să-și exercite dreptul democratic, pentru ca aleșii locali și europeni să aibă responsabilitatea cât mai mare”, a spus șeful PSD Bihor. 

Întrebat de BIHOREANUL dacă este optimist în privința șanselor sale, el a răspuns: „Tot timpul sunt optimist, de felul meu sunt optimist”. „Am încercat să venim cu sprijin și soluții în rezolvarea problemelor cetățenilor”, a adăugat Mohan, precizând totodată că, duminică, își va împărți timpul între Oradea și județ, mergând pe la secțiile de votare pentru a se asigura că procesul se desfășoară fără poticneli.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!