Cunoscutul artist Aurelian Temişan a surprins, miercuri seară, de Ziua Naţională a României, câţiva orădeni care au călătorit cu tramvaiul prin oraş. Acesta le-a colindat călătorilor chiar în mijlocul de transport în comun, alături de câteva tinere de la Centrul de Cultură al judeţului Bihor.

Tramvaiul cu colinde

Evenimentul inedit, neanunţat publicului înainte, a fost organizat, în colaborare cu OTL, de Centrul de Cultură al judeţului Bihor, care l-a invitat pe Aurelian Temişan să cânte în tramvai, după ce artistul a susţinut un concert, luni, la biserica greco-catolică din parcul Olosig, alături de Paula Seling.

Tramvaiul de epocă, decorat cu beculeţe, ghirlande şi globuri de Crăciun, a pornit de la depoul din Oradea şi a ajuns în Piaţa Unirii după ora 17. Deşi au fost mulţi orădeni care doreau să intre, numărul a fost limitat în contextul pandemiei, astfel că înăuntru au putut fi doar 35 de persoane.

După ce a pornit din staţie, pe traseul Gara Mare - Rogerius - Decebal - Piaţa Unirii, artistul a primit un microfon şi le-a spus călătorilor că le oferă un mic cadou. "Ca să întâmpinăm frumos această sărbătoare minunată, v-am pregătit un program de colinde pe tot parcursul călătoriei", le-a zis el.

Acesta le-a cântat apoi "Din copilărie", o melodie după versurile poetului Adrian Păunescu, aceasta fiind una dintre colindele preferate ale artistului.

"Să troznească lemne-n foc / Şi să vină multă noapte / În pridvor de busuioc / Cu miros de mere coapte. / Şi să ningă, nins enorm / Pân' la streaşină şi peste / Şi pe-un scaun să adorm / Ca de-un drog şi de-o poveste", a cântat Temișan, în aplauzele spectatorilor.

Vezi video cu momentul artistului în Oradea!

Colindătoarele lui Temişan

Interpretul a dat apoi microfonul unor tinere din tramvai, artiste la Centrul de Cultură al judeţului Bihor, invitându-le să le cânte şi ele câteva colinde orădenilor.

Cele trei au interpretat două melodii în engleză, "Have Yourself a Merry Little Christmas" şi "Merry Christmas Everyone", fiind încurajate de spectatori cu multe aplauze.

Cum călătoria a fost mai lungă decât programul de colinde, în final, Aurelian Temişan le-a mai cântat o dată orădenilor "Din copilărie".

"Pot să vă spun că în oraşul vostru minunat am marcat două premiere din cariera mea: am cântat pentru prima dată într-o biserică (la concertul de luni n.r.) şi am cântat pentru prima dată într-un tramvai", a zis artistul înainte de oprirea în staţie, zăbovind apoi câteva momente în aproprierea tramvaiului pentru a se fotografia cu copiii.

"Mă bucur că am avut loc. Nu m-am aşteptat la aşa ceva în seara asta. Sper că vor mai fi astfel de curse prin oraş în perioada asta", a spus o călătoare BIHOREANULUI.