Aşa cum a promis, conducerea echipei orădene de baschet masculin CSM a transferat doi noi jucători, care să completeze lotul pentru noua ediţie de campionat. Este vorba despre australianul Daniel Dillon, cel care-l va înlocui, astfel, pe Jeremy Hunt, baschetbalist la care conducerea orădean a fost nevoită să renunţe din cauza unor probleme medicale ale acestuia.

În vârstă de 26 de ani, Dillon (foto) va fi primul australian care va evolua la Oradea.

Baschetbalistul măsoară 1,94 m, are 91 kg şi pe lângă cluburile din ţara natală a mai evoluat în NCAA, pentru universitatea din Arizona. El a venit însă la Oradea de la Melbourne Tigers, din campionatul ţării natale.

Jucătorul australian soseşte în noaptea de luni spre marţi la Oradea, urmând ca marţi să susţină primul antrenament sub comanda antrenorului Cristian Achim.

Dillon este un jucător care evoluează pe poziţiile 2-3-1. Acesta completează astfel cercul stranierilor din lotul echipei, din care mai fac parte sârbii Pesic, Maric, Topchov şi Stefanovic, americanul Franklin şi lituanianul Navickas.

Celălalt jucător care va completa lotul CSM pentru noul sezon este tânărul Andrei Ciordaş, baschetbalist care a revenit din probele susţinute la U Mobitelco Cluj, care urmează să semneze şi el cu conducerea clubului.

"Cu transferul lui Daniel Dillon şi înţelegerea cu Andrei Ciordaş am încheiat lista oficială de jucători pentru sezonul 2012-2013. Sunt mulţumit de lotul pe care-l avem şi cu care vom aborda noua ediţie de campionat. Prima ocazie pentru suporteri de a vedea lotul nostru pentru noul sezon este Memorialul Toni Alexe, din perioada 7-9 septembrie, unde, cu excepţia lui Laci Lazar, care este la lotul naţional, toţi jucătorii vor fi prezenţi", a declarat managerul Şerban Sere.