Un autobuz care funcţionează în întregime cu energie obţinută din materii fecale umane şi resturi de mâncare a început să transporte navetişti între Bristol şi Bath, Marea Britanie.

"Caca-autobuzul", cum este el cunoscut în Anglia, face plinul la compania de canalizare din Bristol şi rulează graţie gazului biometan emanat prin tratarea deşeurilor. Gazul este purificat înainte de a fi folosit, pentru a nu împrăştia mirosuri neplăcute în jur.

Cu un rezervor, autobuzul cu 40 de locuri are o autonomie de 300 km, asigurând în prezent traseul dintre aeroportul din Bristol şi centrul oraşului Bath. Un plin de biometan este echivalentul resturilor pe care le produc 5 oameni într-un an.

Englezii sunt convinşi că folosirea combustibilor alternativi va reduce poluarea din centrul oraşelor, autobuzul ce foloseşte biometan producând cu circa 30% mai puţine noxe decât vehiculele similare ce folosesc motorina. Sistemul de canalizare din Bristol colectează anual circa 75 milioane metri cubi de reziduuri.