Autocarul echipei de baschet CSU Sibiu a rămas blocat, zilele trecute, într-o curbă îngustă, la ieșirea din strada Libertății din Oradea, chiar dacă la intrarea pe acea porțiune de drum sunt montate indicatoare care interzic trecerea autocarelor.

Intersecție îngustă

Incidentul a fost semnalat joi pe reţelele de socializare de un orădean nemulţumit că în zonă se întâmplă des astfel de episoade şi dă vina pe pasajul subteran Magheru, construit cu scopul de a fluidiza circulaţia în zona intersecţiei Bulevardului Magheru cu străzile Aleea Ştrandului şi Parcul Traian și inaugurat în 2020.

„Este a nu ştiu câta oară când autocare sau tiruri sau alte vehicule mai lungi se blochează la ieşirea de pe strada Libertăţii. În urma realizării pasajului subteran pe sub bulevardul Magheru, curba la ieşirea străzii Libertăţii în str. Parcul Traian e atât de îngustă încât vehiculele mai lungi nu pot lua virajul. Nu doar vehicule de gabarit mare, nici un autoturism cu rulotă nu poate lua virajul, nici o autoutilitară cu remorcă", a scris Ovidiu Bojan pe grupul de Facebook Oradea.

Intersecţie Oradea

Din imagini se vede cum traficul în zonă a fost blocat în timp ce autocarul încerca să iasă din intersecţia îngustă. „Timp de multe minute, cu avariile pornite, autocarul a făcut manevre înainte şi înapoi încercând să iasă de pe stradă", a descris orădeanul incidentul. 

În final, după mai multe încercări, șoferul autocarului a reușit să iasă din intersecție. 

trafic blocat Oradea

(sursa: Facebook, grupul Oradea / Ovidiu Bojan)

În prezent, strada Libertăţii este cu dublu sens pentru şoferii care circulă dinspre strada Aurel Lazăr spre strada Iosif Vulcan şi cu sens unic pe porțiunea dintre intersecția cu Aurel Lazăr și până la ieșirea în Parcul Traian. 

Orădeanul care a semnalat incidentul propune ca soluţie schimbarea direcţiei de circulaţie pe segmentul de drum cu sens unic. „Inversând sensul de mers, şoferul vede că nu poate intra pe stradă şi nu intră. Acum parcurge toată strada şi constată că nu poate nici ieşi, nici da cu spatele din cauza autoturismelor care vin în spatele lui", a completat Bojan.

Acces interzis pentru autobuze

De altfel, în zonă s-au mai petrecut incidente similare. De pildă, conform lui Bojan, în trecut, un camion a rămas blocat la ieşirea din strada Libertăţii, iar traficul a fost oprit mai multe ore şi mai multe autoturisme avariate.

„Au mai fost incidente de acest gen în toamna anului trecut, când un autocar din Ungaria s-a blocat tot în acea zonă. Ne-am adresat Direcției Tehnice din Primăria Oradea pentru a face demersurile necesare de montare a unor indicatoare rutiere care să prevină evenimente de acest tip", a explicat pentru BIHOREANUL Samuel Milian, şeful Poliţiei Locale Oradea. 

Astfel, Primăria Oradea a montat anul trecut la intersecţia străzii Libertăţii cu strada Aurel Lazăr două indicatoare care interzic trecerea autobuzelor pe acea porţiune de drum.

"Menţionăm ca zona este semnalizată corespunzător cu două indicatoare "Accesul interzis autobuzelor". Acestea au fost montate în vara anului trecut", a transmis BIHOREANULUI Primăria Oradea.

Indicatoare Oradea
Fotografii cu cele două indicatoare, la momentul montării lor (sursa: Primăria Oradea)

Echipa CSU Sibiu a jucat sâmbătă, 4 martie, la Arena Antonio Alexe din Oradea, împotriva echipei locale CSM Oradea. Formația orădeană a obţinut o victorie împotriva sibienilor, cu scorul de 81-80.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!