Începând de vineri, municipiul Marghita are o autogară modernă, iar călătorii care vor folosi autobuzele pentru a se deplasa între localităţi au condiţii civilizate de aşteptare. Consiliul Judeţean Bihor, care a realizat investiţia prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă, a anunţat recepţionarea autogării, în prezenţa vicepreşedintelui Călin Gal, a directorului ADD, Vitalyos Barna, şi a primarului Marghitei, Marcel Sas Adăscăliţii.

Noua autogară este o construcţie modernă, pentru care lucrările au fost începute în luna martie a acestui an, fiind executate de firma Flodor Transcom SRL pentru suma de 914.190,35 lei, urmând ca după darea ei în funcţiune să fie administrată de Primăria Marghita.

Construcţia este compusă din două corpuri, primul având o suprafaţă de 105 metri pătraţi, cu o zonă de aşteptare pentru 20-30 de persoane, punct de vânzare a biletelor şi de informare accesibil atât din exterior, cât şi interior, precum şi grupuri sanitare. Clădirea este prevăzută, de asemenea, cu un chioşc, un vestiar pentru personal şi o cameră tehnică. În zona de aşteptare este amplasat un afişaj electronic pentru sosiri/plecări şi un sistem de sonorizare.

Cea de-a doua construcţie are 272 mp, peronul de aşteptare cu o copertină acoperită.

"Este o staţie de transfer rapid al călătorilor, asta însemând că într-un sistem integrat de transport judeţean la care CJ Bihor lucrează călătorii nu vor petrece mai mult de 5-10 minute în staţie, ştiind exact programul de circulaţie al autobuzelor. Autogara este construită într-o zonă aproape de toate instituţiile din Marghita, după ce iniţial a fost proiectată în afara judeţului, pe un drum judeţean, la o distanţă de 3-4 kilometri de centrul oraşului. Ne dorim ca până începe şcoala să devină operaţională", a declarat la recepţionarea lucrărilor Călin Gal, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

"Poziţionarea autogării este foarte importantă având în vedere că se află aproape de centrul oraşului, de Primărie şi de piaţă. Autogara deserveşte atât transportul comun între unităţile administrativ-teritoriale, cât şi transportul elevilor, pentru că aici va fi o zonă de unde copiii navetişti se vor îmbarca şi debarca", a precizat Marcel Sas-Adascăliţii, primarul Municipiului Marghita.