Metoda neobişnuită, importată din Germania de un fermier din Braşov, de a-şi lăsa marfa în stradă la cheremul doritorilor, dă roade neaşteptate.

Convins că românii sunt cinstiţi, bărbatul şi-a lăsat produsele în stradă, alături de "regulile jocului": oricine poate lua ce pofteşte şi lasă la final suma care i se pare corectă. Altfel spus, cumpărătorii stabilesc preţul, în timp ce vânzătorul nici măcar nu e prin preajmă!

Erwin Albu a văzut că acest tip de comerţ stradal funcţionează în Germania şi şi-a dorit să demonstreze că se poate şi la el acasă, la Codlea. Legume, flori, ouă, toate le-a lăsat în stradă, chiar şi peste noapte. Nimic nu i s-a furat, iar clienţii săi au lăsat bani pentru marfa cumpărată.

Mai mult, fermierul a lăsat la poartă şi o bicicletă, pentru cei dornici să-şi ducă marfa acasă cu ea. Nici aceasta n-a fost furată...

Cel mai mult l-a surprins pe fermier mesajul primit pe Facebook de la o doamnă care îşi cerea scuze pentru că fiul ei a luat nişte fructe fără să lase bani, crezând că sunt pe gratis. Femeia a ţinut neapărat să-l caute pe Erwin şi să-i plătească preţul corect.