Autostrada A2 a fost blocată parţial, marţi dimineaţa, de o turmă de oi însoţită de o maşină cu luminile de avarie pornite, care traversa podul de la Cernavodă.

Evenimentul a fost filmat de un pasager al unui autoturism, care a postat înregistrarea video pe Facebook.

În filmuleţ se vede cum oile, mânate de ciobani şi doi măgari, circulă pe un sens de mers blocând două din cele trei benzi. La un moment dat are loc şi un schimb de replici între pasagerul maşinii şi ciobanul care conducea turma. "Băi, omule, pe autostradă cu oile? Dacă intram în voi?", i-a spus pasagerul autoturismului. "Brânza îţi place!", i-a răspuns ciobanul. 

Potrivit agenţiei de presă Mediafax, poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi l-au identificat pe cel care conducea turma şi l-au amendat cu 4.350 de lei.

"În jurul orelor 07.30, lucrătorii din cadrul Brigăzii Autostrăzi s-au sesizat din oficiu despre faptul că pe podul dunărean de la km 160, sensul de mers Bucureşti-Constanţa o turmă de ovine blochează parţial calea de rulare. Ajunşi la faţa locului aceştia au identificat conducătorul turmei de ovine T.I. de 50 de ani din Comuna Seimenii Mici, judetul Constanţa, care a fost sancţionat atât în calitate de conducător al unei turme de ovine pe autostradă cât şi în calitate de conducător auto", a informat, potrivit Gandul.info, Brigada Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.