Imagini inedite fac înconjurul internetului. Plăcile de beton din componenţa carosabilului pe Autostrada Soarelui s-au ridicat cu aproape jumătate de metru, devenind un pericol pentru şoferii care trec prin zonă. 

Potrivit Digi24.ro, este vorba despre tronsonul Bucureşti - Fundulea, unde reparaţiile au fost amânate în ultimii trei ani. Aici se formează mereu gropi la îmbinarea plăcilor de beton. Ultimele promisiuni sunt că aceste lucrări ar putea începe în toamnă, dar deocamdată nu sunt pornite proceduri pentru licitaţie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat vineri seară că echipaje "deplasează de urgenţă" la kilometrul 17 al Autostrăzii Soarelui, echipe şi utilaje, pentru a remedia în cel mai scurt timp problema creată de ridicarea bruscă a două plăci de beton, pe banda de urgenţă, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti.

"În acest moment se circulă pe ambele benzi ale sensului de mers, cu restricţie de viteză la 60 km/h, pe o porţiune de aproximativ 200 metri în zona evenimentului. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, se află la faţa locului pentru a se asigura că zona este semnalizată corespunzător, astfel încât circulaţia să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă pe timpul nopţii", arată un comunicat al CNAIR.

Informarea mai arată că au fost deja montate sisteme de iluminat pe acest tronson de drum, astfel încât în această noapte, utilajele CNAIR să poată interveni pentru remedierea urgentă a problemei.