O avalanşă s-a produs luni seară în judeţul Bihor, pe DN 75, în zona localităţii Vârtop.

Informaţia a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, potrivit căreia echipajele Secţiei Drumuri Naţionale Oradea sunt în teren, la ora publicării acestei ştiri, şi intervin "de urgenţă" cu utilajele din dotare, la kilometrul 23, între localităţile Arieşeni şi Ştei.

"Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri, iar în momentul de faţă se desfăşoară alternativ, pe un singur fir, dirijată de poliţie", arată postarea făcută în jurul orei 19.30.

"Drumarii SDN Oradea depun eforturi pentru ca circulaţia să se reia pe ambele benzi în condiţii de siguranţă în cel mai scurt timp.

În zonă vor ramâne utilajele de deszăpezire pentru a putea interveni de urgenţă dacă va mai fi cazul", arată postarea DRDP Cluj.

Din câte se pare, avalanşa nu este una de proporţii. Practic, zăpada proaspătă, căzută în ultima zi, s-ar fi desprins şi a căzut pe carosabil.

În zona Băiţa - Vârtop, în ultima zi a căzut o cantitate destul de ridicată de zăpadă, după cum arată fotografii postate pe grupurile de socializare.

UPDATE ora 20:20: Nu sunt victime

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, a precizat luni seară pentru BIHOREANUL că evenimentul, petrecut înafara localităţii Băiţa, spre Vârtop, nu s-a lăsat cu victime, iar traficul în zonă nu este blocat.

"Nu au fost victime şi nu s-au înregistrat pagube materiale. La această oră în zonă se circulă în condiţii de iarnă", a precizat aceasta.

La rândul său, şeful SDN Oradea, Traian Bulzan, a precizat că "a fost o cădere de zăpadă de pe versantul muntelui, în localitatea Vârtop, comuna Arieşeni, pe o lungime de 15-20 de metri".

Potrivit acestuia, circa o jumătate de oră DN 75 a fost blocat, apoi a început degajarea carosabilului, iar în prezent se circulă pe un fir.

"În aproximativ o oră estimăm că toată zăpada va fi degajată", a declarat acesta.

UPDATE: Circulație reluată pe ambele sensuri

Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a DRDP Cluj, luni seară, la ora 22.30, circulația în zona avalanșei s-a reluat circulația pe ambele sensuri de mers.