Se spune că în fiecare criză există o oportunitate. Rămasă fără postul de la conducerea Muzeului Oraşului în decembrie 2019, când i-a expirat numirea prin dispoziţia primarului Ilie Bolojan, directoarea Angela Lupşea se pregăteşte să revină în biroul din Cetate prin concurs. Consiliul Local a aprobat joi, într-o şedinţă instant, condiţiile de participare la concursul pe post, croite după chipul şi asemănarea fostei şi viitoarei directoare.

Deşi Ordonanţa 189/2008 prevede că funcţia de manager al unei instituţii de cultură poate fi ocupată doar de persoane cu studii universitare cu diplomă de licenţă în domeniul de activitate al instituţiei, adică istorie, arheologie, muzeografie ş.a., conducerea municipalităţii a adăugat la normativ, desigur, în avantajul fostei directoare.

Pentru ca Angela Lupşea, jurist de profesie, să poată participa la concurs, Consiliul Local a stabilit, la cererea conducerii municipalităţii, că vor fi acceptaţi şi candidaţii cu specializări în ştiinţe juridice ori administrative, chiar dacă este vorba de o instituţie de cultură.

Culmea coincidenţei, candidaţii vor trebui să aibă o experienţă de minimum 3 ani în managementul unei instituţii, adică exact de când conduce Angela Lupşea Muzeul Cetăţii...