Avaria produsă miercuri seară la punctul termic 611 al Electrocentrale a lăsat o mare parte din oraş fără apă caldă şi căldură, dar şi Băile Felix şi Sânmartin. Defecţiunea a afectat însă, în timpul nopţii, şi Spitalul Judeţean, respectiv Staţionarul 1 şi Maternitatea.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, la Staţionarul 1, a fost pus în funcţiune un cazan aflat în dotarea spitalului, care în mod normal funcţionează la parametri reduşi, iar temperatura din saloane a fost adusă la parametri normali, într-un interval de trei ore de la sesizarea scăderii de temperatură.

La Maternitate, ca o soluţie imediată, "au fost adunate toate caloriferele electrice din dotarea spitalului, iar nou-născuţii au fost grupaţi în saloane, fiind asigurată pe moment încălzirea lor". De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean a găsit o soluţie pentru a racorda temporar Maternitatea la un alt punct termic, astfel că joi, în jurul orei 11, agentul termic era furnizat în condiţii normale.

În jurul prânzului, Electrocentrale a terminat reparaţiile la punctul termic 611, iar angajaţii urmau să înceapă umplerea Magistralei 1 cu apă, lucru care a fost estimat la patru ore. Potrivit purtătorului de cuvânt al CET, Eustafie Ilisei, până joi seară, agentul termic ar urma să fie din nou furnizat la cele două spitale.

Pe de altă parte, Prefectura a anunţat că, tot din cauza întreruperii căldurii de către CET, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Oradea au fost suspendate joi cursurile, iar la alte două şcoli elevii au mers mai devreme acasă.

"La Şcoala cu clasele I-VIII "Dacia" din Oradea, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea, Liceul Teologic Ortodox "Roman Ciorogariu" din Oradea au fost diminuate orele de curs din cauza temperaturii scăzute din sălile de clasă, din cauza averiei din oraş", arată comunicatul Prefecturii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că, tot din cauza gerului, alte 4 unităţi de învăţământ au fost afectate. Până vineri inclusiv sunt suspendate cursurile la Grădiniţa cu Program Prelungit Săcuieni, la Grupul Școlar Agricol Cadea, la Școala cu clasele I-VIII Șinteu şi la Școala cu clasele I-VIII din Gepiu.