O avarie nerezolvată la timp vara trecută i-a pus cap în cap pe juriştii Primăriei Oradea şi pe colegii lor de la compania de termoficare. Motivul? Amenda de 2.500 lei, adică maximă, încasată de firmă din pricina muncitorilor care nu au astupat la timp, şi nici cum ar fi trebuit, şanţul săpat pentru repararea unei avarii. Urmarea? Un şanţ lung de 12 metri a "căscat" neacoperit zile în şir pe o stradă din centrul oraşului, afectând atât şoseaua, cât şi trotuarul, ba chiar şi spaţiul verde.

Termoficare a plătit jumătate din minimumul amenzii, însă a contestat-o la Judecătorie, cerând să fie anulată ori înlocuită cu un avertisment, pe motiv că întârzierile au fost cauzate de "numeroasele lucrări planificate pe care era obligată să le onoreze".

Ei bine, pare-se că dosarul a nimerit la un judecător sătul de gropi, care le-a dat dreptate inspectorilor Primăriei, arătând că, în condiţiile în care lucrările au fost executate prost şi cu întârziere, nici nu se pune în discuţie varianta unui avertisment, ci se impune "aplicarea celei mai severe sancţiuni". Din cuprinsul soluţiei, Bihorel a mai observat un aspect interesant: exact în ziua în care Termoficare a fost amendată, şanţul cu pricina a dispărut. Ca să vezi că s-a găsit timp şi pentru el...