S-a „luat” apa peste weekend în Oradea? Dacă ai un asemenea ghinion, va trebui să te speli cu apă plată din magazin! De sâmbătă, 24 august, până luni, 26 august, locuitorii a 30 de case din zona străzilor Ecaterina Teodoroiu, Feleacului și Sofiei au rămas fără apă, pe o caniculă de 34 grade, din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare din zonă.

Compania de Apă Oradea și-a trimis în teren oamenii, ca să verifice situația, în cursul zilei de duminică, dar muncitorii s-au apucat de lucru abia luni.

Motivul? CAO are doar 15 persoane „pe intervenție” în weekenduri, dintre care doar 3 intervin la avarii pe rețelele de apă.

Din lipsă de mijloace, aceștia rezolvă urgențele tratând cu prioritate întreruperile care afectează un număr mare de consumatori. Or, cum în duminica respectivă în Oradea au mai fost 5 avarii, până au ajuns meșterii la cea de pe deal s-a făcut deja luni.

Bihorel a aflat că pentru repararea conductei, spartă fix sub un garaj privat, muncitorii aveau nevoie de un buldoexcavator, care a fost disponibil doar luni dimineață. CAO nu încurajează munca în weekend pentru că, pe lege, este obligată să plătească angajații dublu și să le dea și liber a doua zi. Când, desigur, se întâmplă alte avarii...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!