Sezonul de termoficare demarează cu o avarie de amploare. O spărtură apărută peste noapte la reţelele din curtea CET-ului a lăsat fără încălzire toată Oradea. „Din cauza parametrilor scăzuţi de furnizare a agentului termic primit din centrală am dispus întreruperea furnizării agentului termic pentru încălzire în tot oraşul", a declarat Mihai Cabai, directorul Termoficare.

Mecanicii care deservesc punctele termice din municipiu opresc încălzirea pentru ca din debitul redus al agentului termic societatea să poată asigura consumatorilor măcar furnizarea apei calde. Reprezentanţii furnizorului de agent termică estimează că defecţiunea va fi înlăturată undeva în cursul nopţii fapt pentru care zone ale oraşului ar putea rămâne fără încălzire până duminică seara.

În plus, din cauza unor lucrări derulate pe Magistrala 2 la subtraversarea de sub Şoseaua Borşului, consumatorii alimentaţi prin punctele termice 510, 511, 521, 820, 849, 862 și 913 vor rămâne în continuare fără încălzire până la finalizarea lucrărilor. Orădenii racordaţi de punctele termice 872 şi 875 nu vor avea nici măcar apă caldă.

O situaţie similară se înregistrează în cartierul Rogerius unde lucrările de înlocuire a conductelor de pe magistralele 1 şi 3 se fac cu intercalarea unor reţele provizorii din material plastic prin care nu se poate asigura decât agentul termic pentru prepararea apei calde.

Potrivit unui comunicat al Termoficare această stare de provizorat va fi depăşită până la 31 octombrie când situaţia va reveni la normal. După această dată vor mai rămâne pe racorduri provizorii doar punctele termice 115 şi 121 din zona Traian Lalescu, acestea urmând să fie înlocuite şi ele până la 7 noiembrie.

Societatea de termoficare depune eforturi ca în ciuda stării de provizorat să furnizeze locuitorilor afectaţi de lucrări inclusiv agent termic prin mărirea numărului de conducte din plastic care alimentează punctele termice.