Cel puţin un sfert din Oradea a rămas miercuri după amiază fără curent, din cauza unei avarii produse la staţia Electrica din Ioșia.

Pana de curent a început în jurul orei 17 şi a afectat cel puţin zona de Vest a orașului. Potrivit unori informaţii primite de la clienţi ai Electrica, aceasta a afectat atât Calea Aradului şi zona Universităţii, cât şi zona de case Ioşia şi Bulevardul Decebal cu străzile adiacente, ca de exemplu Roşiorilor.

Totodată, tramvaiele care veneau spre zona Decebal și Calea Aradului nu au circulat aproximativ o oră.

Liniile telefonice de Deranjamente ale Electrica au sunat continuu ocupat, semn că numeroşi orădeni au făcut sesizări. Au fost afectate numeroase societăţi comerciale şi consumatori casnici.

Evenimentul a lăsat fără curent inclusiv singurul centru de evaluare din cadrul examenului de Bacalaureat, amenajat la Colegiul Tehnic Transilvania, din Ioşia. "Nu afectează major activitatea colegilor, vor introduce notele ulterior", a precizat pentru BIHOREANUL Alin Novac Iuhas, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, avaria a fost provocată de o echipă de muncitori care lucrează la sistemul de termoficare în Ioșia și care a rupt din greșeală cablurile de curent ale stației din Ioșia.

De altfel, în ultima perioadă au apărut frecvent pene de curent cauzate de echipele de muncitori care lucrează la rețelele de termoficare. 

De precizat că în zona Ioşia lucrează echipe ale asocierii formate din companiile Energomontaj Timișoara, Elsaco Electronic, Isoplus România și ISPE.

Potrivit reprezentanţilor Electrica, avaria a fost identificată, în unele zone alimentarea cu energie electrică urmând să fie reluată până la ora 19.