În 25 noiembrie, compania AVE Bihor a fost implicată, alături de ECO Bihor, Asociația PRO Timer și Educa-Teen, într-un proiect de conștientizare la care au luat parte zeci de elevi de la mai multe școli din Beiuș. Această activitate a fost o continuare a proiectului Green Sparks, desfășurat în Croația în luna septembrie, în care tinerii au învățat cum să reutilizeze deșeurile și au deprins tehnici de antreprenoriat.

Din Croația, în Beiuș

În perioada 2-10 septembrie, o echipă de tineri pasionați de colectarea separată, reciclare și upcycling în domeniul fashion, voluntari ai Asociației Pro Time-R, susținuți de Centrul județean de gestionare a deșeurilor Eco Bihor și de operatorul de salubritate AVE Bihor, a participat la un schimb de experiență alături de tineri din alte cinci țări, în cadrul proiectului Green Sparks, organizat de Asociația Alfa Albona în localitatea Rabac, Croația. Upcycling-ul este un termen ce denumește o metodă prin care un obiect care nu mai este în uz primește o nouă funcțiune și, implicit, o a doua viață.

O activitate „green” a fost și cea organizată în Beiuș, iar cei 60 de tineri implicați au participat la mai multe ateliere care au avut ca teme reutilizarea deșeurilor și colectarea separată corectă.

Atelierele au fost de selectare corectă a deșeurilor, de creație din camere de biciclete reciclate și de creație din plastic și carton. Dincolo de utilitatea unui astfel de demers, prin care este redusă poluarea, am fost profund impresionați de nivelul de creativitate a elevilor, dar și de pasiunea cu care își propun să protejeze mediul înconjurător.

AVE Bihor, implicat 100% în protejarea naturii

Îmbrățișăm obiceiurile și bunele practici ale protecției mediului împărtășind elevilor importanța metodelor de reutilizare a obiectelor folosite. „Dă viață nouă deșeurilor” este un proiect organizat de AVE Bihor alături de partenerii noștri - Asociația Pro Time-R, Eco Bihor, Up to be in, Educa-Teen - , care susțin de fiecare dată educația noilor generații. Pentru că „Schimbarea începe cu noi!”.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!