Iarna nu e ca vara, dar salubritatea nu poate fi pusă pe pauză. AVE Bihor colectează deșeurile din zonele greu accesibile ale județului folosind utilaje speciale, care asigură permanența acestui serviciu vital pentru orice comunitate. Iată care sunt dificultățile și provocările cu care ne confruntăm în această perioadă!

Începutul sezonului de schi este echivalent cu accesul mai dificil în zonele montane. AVE Bihor a început deja pregătirile pentru salubrizarea în satele de vacanţă foarte căutate de amatorii sporturilor de iarnă în aceste luni. Ne propunem ca şi în zonele înalte ale Bihorului să pătrundă conceptul de cinci fracţii, specific mai degrabă mediului urban.

Cum s-a pregătit AVE Bihor pentru sezonul de schi?

AVE BIHOR a pregătit utilajele de tip ATV-uri CanAM care vor putea pătrunde și în locurile unde nu încap mașinile mari pentru colectarea deșeurilor. ATV-urile sunt dotate cu cauciucuri speciale, pentru ca acest serviciu să fie funcţional şi pe timp de iarnă, când zăpada poate depăşi 50 cm. O remorcă poate transporta pubelele pentru cele cinci tipuri de fracţii, iar proprietarii caselor şi pensiunilor nu trebuie decât să scoată deşeurile în faţa proprietăţii.

Ideea aruncării sau îngropării resturilor ține de vremuri trecute și ar trebui imediat abandonată. Nu vă lăsați ademeniți de binevoitorii care vă transportă deșeurile pentru o sumă modică, pentru că ele ar putea ajunge foarte ușor pe văile superbe ale Apusenilor, pe care le dorim cât mai curate!

Suntem dornici să facem o schimbare în județul nostru și muncim în fiecare zi pentru a susține ideea că „Schimbarea începe cu noi!”.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!