La finalul unui an greu, gândurile mele se îndreaptă spre 2021, care, sper, ne va aduce perspective mai bune. Încrederea pe care mi-au acordat-o orădenii la alegerile locale mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp.

Am învăţat de la cel mai bun primar, iar acum, prin acest parteneriat - Birta la Primărie şi Bolojan la judeţ - sunt convins că vom avea în continuare parte de o dezvoltare fulminantă, de data aceasta atât pentru Oradea, cât şi pentru Bihor.

O mare provocare în această perioadă a fost şi este gestionarea efectelor pandemiei. Vom construi din fonduri europene un spital nou de Boli Infecţioase şi Pneumologie pe strada Vlădeasa, pe un teren al Consiliului Judeţean, unde anul viitor vom începe lucrările.

Oradea s-a dezvoltat mult în aceşti ani, dar mai avem încă foarte multe proiecte mari de infrastructură, cum ar fi pasajele subterane din Centrul Civic, cele de la magazinul Crişul şi de la Gară, noi poduri pietonale peste Criş, legătura oraşului cu Autostrada, noi drumuri de legătură cu localităţile din Zona Metropolitană, proiecte pentru extinderea spaţiilor pietonale, înnoirea flotei de tramvaie şi autobuze şi altele. Împreună cu CJ Bihor vom dezvolta şi Aeroportul, care este o condiţie de bază a dezvoltării unui oraş, şi vom atrage şi mai multe curse externe.

Suntem obişnuiţi cu un ritm accelerat de muncă şi asta vom face şi în anii următori. Avem proiecte pentru cel puţin 12 ani.

Ce îmi doresc pentru anii următori este ca Oradea să continue să se dezvolte, să devină mai prosperă şi mai frumoasă, un oraş viu, în care oamenii să se simtă în siguranţă, un oraş prietenos cu vizitatorii, cu muzee deschise şi clădiri de patrimoniu reabilitate. De la un ciclu la altul, orădenii au fost obişnuiţi ca oraşul să arate tot mai bine, prin investiţiile realizate.

Vom transforma în continuare oraşul, în aşa fel încât să fim mândri de el!

Florin Birta
Primarul municipiului Oradea