Zeci de orădeni, în special copii şi adolescenţi, şi-au luat numere de ordine, sâmbătă seara, pentru a încerca, gratuit, să se dea cu tiroliana, întinsă de organizaţia Ecotop de pe Podul Intelectualilor până pe unul dintre malurile Crişului Repede. Mai curajoşi sau mai emotivi, toţi au ajuns la finish convinşi că merită.

Mica aventură din centrul Oradiei a fost organizată în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului Vara Verde, prin care ecologiştii promovează activităţile petrecute în aer liber. Festivalul a mai cuprins seri cu activităţi distractive pentru cei mici în Orăşelul Copiilor şi un tur al oraşului pe biciclete.

Aşteptate în fiecare an, turele cu tiroliana au început sâmbătă seara, după ora 18. Membrii şi voluntarii organizaţiei Ecotop s-au îngrijit ca toţi doritorii să fie bine echipaţi şi asiguraţi pentru "zborul" peste Crişul Repede.

Sistemul de tiroliană va fi instalat Podul Intelectualilor şi duminică seara, tot de la ora 18. Turele sunt gratuite, însă cei care doresc să sprijine Asociaţia Ecotop pot să facă mici donaţii drept răsplată pentru activităţile din centrul oraşului.