O britanică de 102 ani, Manette Baillie, a devenit cea mai vârstnică persoană care a sărit cu paraşuta în Marea Britanie.

Baillie locuieşte în comitatul Suffolk din estul Angliei şi este veterană din Al Doilea Război Mondial. Săptămâna trecută ea a împlinit 102 ani și a vrut să facă ceva memorabil la această vârstă, notează Euronews.ro

Ea a fost căsătorită cu un paraşutist, însă nu a avut ocazia să experimenteze până la această vârstă saltul cu paraşuta. Așa că, duminică după-amiaza, femeia a sărit împreună cu un profesionist de la 2.133 de metri.

Gestul său curajos a avut şi un scop caritabil, ea reuşind să strângă peste 17.000 de lire sterline pentru trei ONG-uri: o asociaţie care susţine persoanele afectate de probleme neuromotorii, un serviciu englez de ambulanţă aeriană şi un club filantropic din localitatea în care locuieşte.

„Misiune îndeplinită!”, a declarat ea după ce a ajuns pe sol, adăugând că a fost puţin înfricoşător, dar plin de adrenalină.

La final, Manette a fost întâmpinată de o mulţime de susținători, inclusiv membri din familia sa, a primit un buchet de flori şi o diplomă. A zis apoi, glumind, că se va apuca de tricotat.

Înainte de salt, ea a oferit detalii legate de secretul longevităţii şi vitalităţii sale: susţinerea familiei şi a comunităţii din care face parte. 

Ea nu este la primul său act de acest gen. La vârsta de 100 de ani, a condus un Ferrari, cu peste 200 de kilometri la oră, pe circuitul de Formula 1 de la Silverstone.