O nouă ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni va avea loc în Sala de Jocuri Sportive a Universității din Oradea, în data de 27 septembrie. Evenimentul este dedicat cercetătorilor și pasionaților de știință, dar și curioșilor care vor putea asista la experimente, demonstrații, activități educative și prezentări sau să ia parte la ateliere de lucru și concursuri cu premii.

La Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizată de Universitatea din Oradea, și-au anunțat prezența în acest an oameni de știință, pasionați, profesori și studenți din București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Galați, Hunedoara, Oradea, Petrila, Ploiești, Suceava, Tecuci, Timișoara, Titu.

„Aventura științifică pentru toate vârstele are loc pe 27 septembrie. Participă, alături de cei mai prietenoși cercetători, la o călătorie captivantă în lumea științei! Ia-ți familia, prietenii, colegii și profesorii și hai să descoperim împreună tainele chimiei, fizicii, ingineriei, astronomiei, roboticii, antropologiei și multor altor domenii!”, au transmis organizatorii.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” a reunit începând de la prima ediție, din 2005, milioane de participanți care au intrat în dialog cu savanți de pe întreg continentul.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă, dar și distractivă poate fi munca de cercetare.

Intrarea la eveniment este liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!