Trei minori au ajuns internaţi în spital, în urma unei aventuri nocturne ce l-a avut ca principal protagonsit pe un tânăr bihorean de 15 ani. Conducând beat şi fără permis, acesta a intrat cu un motociclu într-un zid, rănindu-se pe sine, precum şi alţi doi copii pe care îi avea ca „pasageri”.

Întâmplarea s-a petrecut miercuri dimineaţa, la ora 02.00, pe drumul județean 768, în afara localității bihorene Lăzăreni.

„Un minor de 15 ani, din localitatea Cărăndeni, județul Bihor, în timp ce conducea un motociclu, fără a poseda permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat), a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, motociclul a intrat în coliziune frontală cu un zid din cărămidă de pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile, în partea stângă”, arată un comunicat al Poliţiei bihorene.

În urma accidentului, un minor de 14 ani, din localitatea Bicăcel, pasager pe motociclu, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital.

La rândul său, conducătorul motociclului și un al doilea „pasager” al său, un minor de 15 ani, din localitatea Cărăndeni, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost însă transportați la spital.

„Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier”, precizează IPJ Bihor.

Şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a declarat, miercuri, că starea adolescentului de 14 ani este foarte gravă. "Copilul a suferit un traumatism cranio cerebral sever şi multiple fracturi la nivelul craniului. Se află pe secţia de Terapie Intensivă, în comă, asistat de aparate", a spus medicul. 

Ceilalţi doi adolescenţi au fost transferaţi la Spitalul municipal Oradea, unul cu contuzii iar cel de-al doilea cu fracturi la nivelul membrelor.