Aleşii locali din comuna Finiş au averi pe care nu le fac publice corect, cum cere legea. În cea mai recentă declaraţie de avere, depusă anul acesta, viceprimarul UDMR-ist Molnar Lajos Csaba susţine, la rubrica de venituri, că anul trecut, în 2022, a încasat de la Primărie numai 50,40 lei ca salariu.

În schimb, în dreptul veniturilor realizate de soţie, le-a trecut nu pe cele ale consoartei sale, Molnar Ildiko, ci pe ale soţiei consilierului PNL Răzvan Moce, Roxana Moce, ca şi cum şi-ar împărţi existenţa cu aceasta.

La rându-i, fostul primar UDMR Vura Albert, care a condus comuna în anii 2004-2008, iar acum este doar consilier, în loc să-şi declare propria firmă, SC Prod Com Impex SRL, prin care gestionează două magazine alimentare şi o pensiune, şi-a trecut în declaraţia de avere salarii de numai 10.000 lei pe tot anul trecut, plus că ar fi proprietarul unei societăţi care, de fapt, aparţine aceluiaşi consilier Răzvan Moce.

Doar acesta, aţi ghicit, şi-a completat corect declaraţia, trecându-şi în document şi consoarta, şi firma familiei, Aikido SRL.

Semn că fie vicele şi fostul edil şi-au scris declaraţiile pe o terasă, sub efectul unor cine ştie ce licori, fie au pus-o pe vreo funcţionară, care a încurcat datele de le-a făcut varză.

Oricum, amândoi pot fi traşi la răspundere, pentru fals în declaraţii, căci le-au iscălit pe proprie răspundere...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!