Administrația Bazinală de Apă Crișuri a anunțat, în ajun de Crăciun, că, urmare a precipitațiilor bogate din această perioadă, în bazinul hidrografic Crișuri a fost lansată o avertizare de top cod galben.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării se impune, în bazinul hidrografic Crișuri avertizare COD GALBEN”, arată un comunicat.

Avertizarea este valabilă până marți, la ora 12, pe râurile din bazinele hidrografice Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judetele Hunedoara şi Arad);

De asemenea, până pe 24 decembrie, la ora 24, a fost valabilă pe râul Crişul Repede, bazin mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţul Bihor).

”Pentru marea majoritate a cursurilor de apă, în ceea ce priveşte debitul şi nivelul, tendinţa este de creștere. La ora actuală, în județul Bihor s-a atins cota de atenție în localitatea Briheni, în județul Arad în localitățile Moneasa și Archiș , iar în județul Hunedoara în localitatea Buceș”, a precizat directorul ABA Crișuri, Sorin Guler.