Prima zi a lunii august aduce două avertizări meteorologice de tip cod portocaliu pentru Bihor. Meteorologii avertizează că în mai multe judeţe, inclusiv cele din Crişana, va fi caniculă, dar totodată, în a doua parte a zilei. se vor produce furtuni violente.

Codul portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat a fost anunţat încă de sâmbătă şi este în vigoare toată ziua de 1 august.

În schimb, codul portocalii de vijelii puternice, grindină, averse torențiale a fost anunţat duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie şi este valabil în intervalul 1 august, ora 16:00 – 2 august, ora 02:00.

"În Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp", au transmis meteorologii.

Pe de altă parte, ANM a informat că luni va fi în vigoare un cod portocaliu de caniculă în sudul şi sud-estul ţării, inclusiv pe litoralul României.