Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni după amiază, o nouă avertizare meteo imediată de tip cod portocaliu de furtuni pentru județul Bihor.

Avertizarea este valabilă între orele 15 și 16 și sunt vizate zonele Stâna de Vale, Budureasa, Bulz, Bratca.

În acest interval se vor semnala „averse de ploaie care vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii intensificări de scurtă durată ale vântului”.

Meteorologii mai precizează că „celulele se deplasează pe direcția SE-NV”.

Codul Portocaliu se emite de către meteorologi atunci când vremea este periculoasă. „Sunt prognozate fenomene meteorologice de intensitate mare, neobișnuite  pentru regiunea vizată. Datorită vremii sunt posibile pagube sau victime”, precizează comunicatul ANM.

UPDATE:

Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru mai multe localități din Bihor, dar și pentru județele Caraş-Severin, Alba (inclusiv pentru Arieșeni), Arad, Gorj, Timiş și Hunedoara.

Până la ora 18.30, în Bihor este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Beiuș, Ștei, Buntești, Pietroasa, Finiș, Lunca, Drăgănești, Cociuba Mare, Rieni, Șoimi, Vașcău, Olcea, Câmpani, Budureasa, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Nucet, Tărcaia, Căpâlna, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos, Pocola.

Vom reveni cu informații de îndată ce vor fi disponibile.

Citiți și articolul Drumuri blocate în Bihor, din cauza furtunilor, acoperiș lovit de trăsnet. Judeţul, din nou sub cod galben de vreme rea (FOTO / VIDEO)”