Nu mai puţin de 5 tone de produse alimentare au fost retrase, în ultimele 3 luni, de la comercializare, în urma unor controale făcute de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis luni, inspectorii Direcţiei au descins în acţiuni pentru asigurarea sănătăţii publice ca urmare a consumului de alimente şi respectiv cu scopul menţinerii indemnităţii teritoriale şi sănătăţii animale.

În total, în cele 3 luni au fost făcute peste 600 de controale pentru verificarea condiţiilor de igienă pe tematici diverse, de la prevenirea apariţiei cazurilor de toxiinfecţie alimentară în sezonul estival, ca urmare a consumului de alimente manipulate / păstrate / comercializate în condiţii necorespunzătoare, până la depistarea alimentelor contaminate cu E.Coli sau Salmonella.

"Ca urmare a acestor acţiuni, DSVSA a aplicat un număr de 55 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 120.000 lei şi a retras de la comercializare peste aproximativ 5 tone de produse alimentare. După controalele şi anchetele efectuate în această perioadă a fost dipusă suspendarea sau încetarea activităţii la 99 de unităţi din sectorul alimentar şi 140 din sectorul creşterii animalelor", arată comunicatul DSVSA.

Verificările inspectorilor vor continua pe toată perioada sezonului estival, cu precădere în unităţile de alimentaţie pubilcă şi alte unităţi din zonele de agrement/de interes turistic.

Orice sesizări pot fi adresate telefonic la numerele de telefon: 0259 – 431608 şi 0259 - 266141 sau prin email: office-bihor@ansvsa.ro.