Pompierii îi îndeamnă pe bihoreni să le acorde atenţie bunicilor, părinţilor, prietenilor sau vecinilor aflaţi la o vârstă înaintată şi care locuiesc singuri. "Printr-o vizită sau o convorbire telefonică pe zi se pot preîntâmpina evenimente nedorite, soldate uneori, din nefericire,  cu pierderea celor dragi", precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Camelia Roşca.

Avertismentul militarilor vine în contextul în care în ultimele 12 zile au fost chemaţi să salveze şapte bătrâni captivi în propriile case, două dintre aceste intervenţii având loc marţi.

Prima misiune a avut loc la ora 11, pe strada Jean Joures din municipiu, intervenind echipajele Detaşamentului 1 Oradea. "Pompierii militari au pătruns în locuinţa indicată de apelantul numărului unic 112, prin fereastra uneia dintre încăperi, găsind-o pe proprietară, în vârstă de 84 ani, căzută în camera de zi, în imposibilitatea de a se ridica", a precizat Roşca.

A doua operaţiune de salvare au fost mobilizate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, cu o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD. "Forţele de intervenţie, alertate în urma unui apel primit pe numărul unic 112, s-au deplasat pe strada Transilvaniei din Oradea, unde, acţionând cu autospeciala de lucru la înălţime, au descins în apartamentul situat la etajul 5, prin fereastra unei camere", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. Proprietara în vârstă de 75 de ani era căzută în holul apartamentului. Ambele bunicuţe au fost transportate la spital.