Voluntarii Asociației Caritas Catolica, ONG care activează pe lângă Episcopia romano-catolică din Oradea, sprijină în timpul stării de urgență persoane de peste 65 de ani care sunt singure sau au probleme locomotorii făcându-le cumpărăturile.

Aceștia caută în continuare vârstnici care au nevoie de ajutor și care locuiesc în Oradea, Marghita și Tășnad.

Ajutor pentru bunici

Voluntarii le vor duce medicamente și alimente tuturor celor care nu au aparținători, sunt singuri sau au probleme locomotorii, după cum arată un comunicat al ONG-ului. Cei care au nevoie de ajutor sau cunosc astfel de persoane pot solicita sprijinul asociației sunând între orele 10 și 12 la numerele de telefon: 0749119722 (pentru Oradea), 0748029223 (Marghita) și 0749222962 (Tășnad).

Asociația Caritas Catolica oferă sprijin de mai bine de 20 de ani persoanelor imobilizate la pat sau cu deficit locomotor, în prezent fiind asistați 273 de bolnavi din șapte localități bihorene. De când s-a instaurat starea de urgență pe teritoriul României, voluntarii fac zilnic cumpărături pentru încă 28 de persoane din Oradea, pentru 20 din Tășnad și 5 din Marghita.

Nu se mai colectează haine

Pe de altă parte, reprezentanții ONG-ului au mai transmis că pe toată durata stării de urgență, orarul casieriei a fost schimbat. Plățile la sediul Caritas Catolica (Piața Ion Creangă nr. 2, Oradea) se vor face acum în zilele de marți și joi între orele 10 și 12.

De asemenea, nu se mai colectează haine în această perioadă, astfel că orădenii sunt rugați să nu mai ducă articole de îmbrăcăminte și încălțăminte folosite în containerele asociației amplasate în diferite locuri din oraș.

„În urma dispozițiilor aflate în vigoare, pe durata situației de urgență, magazinele second-hand Caritas din Oradea și Marghita sunt închise”, se arată în comunicat.