Persoanele care au probleme cu diabetul dar şi cele care vor un control de rutină au posibilitatea să îşi testeze glicemia gratuit.

Centrul de Diabet Oradea, din cadrul Spitalului Judeţean, asigură în zilele de vineri, luni şi marţi (14-18 noiembrie) determinări gratuite ale glicemiei.

Iniţiativa face parte dintr-o campanie organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, care se sărbătoreşte anual pe 14 noiembrie, în cadrul căreia centrul de diabet în colaborare cu Cluburile Lions Oradea şi Lions Oradea 22 îi invită pe orădeni să afle mai multe despre această boală şi pericolul la care îi expune.

Pentru a-şi atinge scopul, organizatorii campaniei au anunţat că vor lansa în văzduh baloane albastre şi vor împărţi pliante, vineri, de la ora 13, la statuia lui Aurel Lazăr de pe Corso.

Tot vineri, începând cu ora 15, la Centrul Comercial Lotus, vizavi de hipermarketul Carrefour, va avea loc o acţiune de testare gratuită a glicemiei. Chiar dacă simţi că "totul e în regulă" tu de ce nu te-ai controla, ca să fii sigur?