Un avion Boeing B737-500 al companiei locale Sriwijaya Air s-a prăbușit, sâmbătă, la câteva minute după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta.

Potrivit Digi24, care citează FlightRadar24, aeronava înmatriculată PK-CLC opera zborul #SJ182 de la Jakarta (CGK) la Pontianak (PNK) și a dispărut de pe radare la 5 minute după decolare.

Înainte de a dispărea, a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, mai arată sursa citată.

La ora publicării acestei știri, nu există multe detalii cu privire la accident. Autoritățile locale au anunțat însă că aeronava s-a prăbușit în largul coastelor indoneziene, resturi ale aparatului de zbor, dar şi fragmente umane fiind descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia.

La bord se aflau doi piloți, 4 stewardese, iar printre pasageri se numărau 46 de adulți, 7 copii și 3 bebeluși, mai scrie Digi24.

HotNews.ro notează că aeronava avea aproape 27 de ani vechime, primul ei zbor având loc în mai 1994.

Sriwijaya Air a transmis, într-un comunicat de presă, că încă adună informații despre zbor, înainte să facă alte declarații pe marginea tragediei.